Γιόγκα για άνδρες

Γιόγκα για άνδρες

Γιόγκα..σύνδεση μυαλού και σώματος.
Αναπνοή, κίνηση, ευελιξία, δύναμη, ισορροπία .. Και όμως θεωρείται γυναίκα υπόθεση ..

Πολλές φορές, οι ερωτήσεις που ακούω όταν ένας άντρας ενδιαφέρεται να ξεκινήσει τη γιόγκα είναι: Αλλά δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Και για ευέλικτη; Και τι νόημα είναι να δέσετε έναν κόμπο; Πες ότι θέλω κάτι πιο δυναμικό…

Φυσικά, αυτό δεν ισχύει καθόλου. Η γιόγκα απευθύνεται σε όλους μας. Και φυσικά στους άνδρες. Ας μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε στην Ινδία περίπου 5000 χρόνια πριν και αρχικά, απευθυνόταν μόνο σε άντρες.
Σύμφωνα με επίσημες μελέτες, μπορούμε τώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι η τακτική πρακτική γιόγκα, ρυθμίζει την καρδιά και την αρτηριακή πίεση, αυξάνει την αντοχή και τη δύναμή μας, βελτιώνει την ευελιξία μας, μειώνει το άγχος και καταπολεμά την κατάθλιψη και την αϋπνία. Ταυτόχρονα, βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση και τη διανοητική σαφήνεια, καταπολεμά τις αρνητικές σκέψεις, ενισχύει τον αυτοέλεγχο, τη συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση και μας βοηθά να γνωρίζουμε και να αγαπάμε το σώμα μας και να διερευνούμε τις δυνατότητές του.
Στην πρακτική της γιόγκα, ενεργοποιούμε κάθε έναν από τους μυς, τους συνδέσμους και τα όργανα μας, σε σύγκριση με άλλους τύπους άσκησης όπως το ποδόσφαιρο, οι οποίοι ενεργοποιούν το 10-15%. Σε αντίθεση με άλλους τύπους άσκησης που μας κάνουν να κουράζουμε και να αισθανόμαστε ενεργοποιημένοι, η γιόγκα μας αναζωογονεί και μας αφήνει με μια αίσθηση ευεξίας στη Βοήθεια στην απώλεια βάρους και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, μπορεί να βελτιώσει την απόδοση σε άλλες προπονήσεις και να προστατεύσει από τραυματισμούς. Και μην ξεχνάμε ότι η γιόγκα μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο και να βελτιώσει τη σεξουαλική απόδοση!
Τα οφέλη της γιόγκα για τους άνδρες δεν μετριούνται μόνο σε «όγκο» ή επιφανειακή αντοχή, η οποία είναι πραγματική και προφανής, αλλά και στη σωματική και πνευματική δύναμη που έχει βάθος και διάρκεια.
Έτσι την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε ότι η γιόγκα είναι υπόθεση της γυναίκας, ελέγξτε την ... και δοκιμάστε την.

Ειρήνη Δαμανάκη

Yoga Educator

join the club

Subscribe now