Γιόγκα στην εγκυμοσύνη

Γιόγκα στην εγκυμοσύνη

Γιόγκα στην εγκυμοσύνη
Μπορούμε? Φυσικά. Και όχι μόνο για εκείνες τις γυναίκες που έκαναν γιόγκα πριν μείνουν έγκυες, αλλά και για όλες εκείνες που δεν συμμετείχαν ποτέ σε οποιαδήποτε μορφή άσκησης.
Γιόγκα για την ώρα του τοκετού ... Για ευκολότερο τοκετό ... Για να αποκτήσουμε πλήρη επίγνωση του σώματός μας και να είμαστε σε θέση να το διαχειριστούμε ακόμη και κατά τη δύσκολη στιγμή του τοκετού.
Και φυσικά Γιόγκα για μετά τον τοκετό… ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε γρήγορα στην κατάσταση πριν από την εγκυμοσύνη και γιατί όχι, σε ακόμη καλύτερη.

Το Birthlight Yoga για έγκυες γυναίκες είναι μια μορφή γιόγκα προσβάσιμη σε όλες τις γυναίκες, είτε είναι επαγγελματίες είτε νέοι στον τομέα. Χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο σύστημα που προσαρμόζει την κλασική γιόγκα από την προ-σύλληψη στην περίοδο μετά τον τοκετό, καινοτομώντας τόσο με τη χρήση μικρο-κινήσεων όσο και με ακολουθίες ροής γιόγκα.

Στη διάθεση για φροντίδα, χαλάρωση και σύνδεση με τον εαυτό μας και το μωρό μας, τα τμήματα Birthlight προσφέρουν υποστήριξη στη γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η οποία συχνά στερείται ακόμη και σε υπηρεσίες μητρότητας.

Η γιόγκα συνιστάται ολοένα και περισσότερο για έγκυες γυναίκες, επειδή είναι ένας ήπιος τρόπος για τη διατήρηση ή τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, μειώνοντας παράλληλα το άγχος μέσω τεχνικών αναπνοής και χαλάρωσης.

Το Birthlight Yoga είναι το πρώτο στη σειρά επιλογής και προσαρμογής πρακτικών γιόγκα που είναι ασφαλέστερα και πιο κατάλληλα για έγκυες γυναίκες. Οι περιστροφές ισχίου, οι ακολουθίες κίνησης και η πρακτική των γεννητικών δικαιωμάτων γενικά έχουν αναπτυχθεί για την αποφυγή πίεσης και τη βελτίωση της γενικής κατάστασης του σώματος. Οι τεχνικές αναπνοής της γιόγκα έχουν επιλεγεί και προσαρμοστεί για να ενισχύσουν την ικανότητα μιας γυναίκας να αναπνέει με απαλούς και αποτελεσματικούς τρόπους που προωθούν τη σωματική και συναισθηματική ευεξία. Τέλος, αντί να εστιάζει μόνο στην ενίσχυση της λεκάνης, το Birthlight βελτιώνει την ελαστικότητα και τη σταθερότητά του, η οποία είναι η καλύτερη βάση για τον τοκετό και φυσικά για την περίοδο μετά τον τοκετό.

Η προσέγγιση του Birthlight είναι ολιστική: πιστεύουμε στην αντιμετώπιση των αναγκών κάθε γυναίκας και μωρού, μέσω υποστήριξης που αφορά όχι μόνο την έγκυο γυναίκα, την οικογένεια αλλά και όλους εκείνους που έχουν άμεση σχέση μαζί της.
Συμμεριζόμαστε την άποψη ότι ο φυσιολογικός τοκετός είναι επιθυμητός από την πλειονότητα των γυναικών, αλλά οι επιλογές κάθε γυναίκας γίνονται σεβαστές. Η θετική, ενεργητική αλλά και χαλαρή ατμόσφαιρα των τάξεων Birthlight στοχεύει να μεταδώσει μια κοινή αίσθηση γιορτής και απόλαυσης αυτής της πολύ ιδιαίτερης στιγμής του μετασχηματισμού και της ανάπτυξης. Όλα τα μωρά αξίζουν ένα θερμό και στοργικό καλωσόρισμα σε αυτόν τον κόσμο! Και η μαμά τους έδωσε τη δέουσα προσοχή…
Το Birthlight έχει αναγνωριστεί από το British Council for Yoga Therapy (BCYT) και την Ομοσπονδία Προγεννητικών Εκπαιδευτικών (FEDANT).
Και το όνομά μας αναφέρεται τόσο στη «ελαφριά» γέννηση, χωρίς υπερβολική πίεση, αλλά και στην προσέγγιση της πνευματικής του διάστασης, η οποία συχνά παραμελείται.

Ειρήνη Δαμανάκη

Yoga Educator

join the club

Subscribe now