Ειρήνη Δαμανάκη

Founder & Owner of Yama Yoga

Βιογραφικο

Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε κάπου ανάμεσα σε Θεσσαλία Κρήτη και Πελοπόννησο.
Από την παιδική και εφηβική της ηλικία ασχολήθηκε με το στίβο και την ενόργανη γυμναστική. Ήθελε από μικρή να γίνει δασκάλα κι έτσι σε ηλικία 21 ετών είχε ήδη πάρει το πρώτο της πτυχίο στα Παιδαγωγικά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών.  Εργαζόταν από μικρή για να ολοκληρώσει τις σπουδές της και η τύχη την έφερε στο χώρο της ναυτιλίας όπου και παρέμεινε για 17 χρόνια με πολλά σεμινάρια και πιστοποιήσεις στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Marketing καθώς και ένα μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών. Στο διάστημα αυτό παντρεύτηκε, έγινε μητέρα 2 διδύμων (1 αγόρι και 1 κορίτσι), 20 ετών σήμερα και συνέχισε την καριέρα της στα ναυτιλιακά μέχρι το 2012. Κάπου εκεί, μετά από μια κρίση πανικού, ένα διαζύγιο και σοβαρά διατροφικά προβλήματα η ενασχόλησή της με τη yoga ήταν εκείνο που την βοήθησε να ξαναβρεί τον “πραγματικό της εαυτό” να τον αγαπήσει και να πάρει την απόφαση να αφήσει όλη την προηγούμενη επαγγελματική της δραστηριότητα με όραμα να φτιάξει τη δική της σχολή Yoga. Μια σχολή όπου ο καθένας θα μαθαίνει να αγαπάει το σώμα του, να το διαχειρίζεται να το γνωρίζει και να το βελτιώνει ενώ μέσα από αυτή τη διαδικασία αυτή θα εξελίσσεται και θα εκπληρώνει τους στόχους του.
Με τη yoga ασχολείται περίπου 25 χρόνια, αρχικά σαν ασκούμενη και στη συνέχεια επαγγελματικά.

Είναι φανατική υπέρμαχος της ενέργειας και πιστεύει ότι η yoga μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο στην καθημερινή του ζωή καθώς και στη βαθύτερη κατανόησή της, παρέχοντας την πολυπόθητη ισορροπία που ξεκινάει από μέσα μας. Λατρεύει να βρίσκεται “ανάποδα” καθώς πιστεύει πως τα handstands/κατακόρυφα σε κάνουν να νιώθεις χαρούμενη σαν παιδί. Σου δίνουν, κυριολεκτικά, μία νέα αντίληψη για τη ζωή, σε μαθαίνουν να ξεπερνάς τους φόβους σου και όταν καταφέρεις να ισορροπήσεις για περισσότερα από 5-10 δευτερόλεπτα, νιώθεις καταπληκτικά- εξάλλου κρατάς τον κόσμο στα χέρια σου!
Μέσα από κάθε μάθημά της προσπαθεί να μεταφέρει όσο περισσότερη θετική ενέργεια μπορεί και να δείξει στον κόσμο ότι η yoga είναι  άσκηση για όλους, με εκπληκτικά αποτελέσματα τόσο στο σώμα μας όσο και στο νου μας. 

Χρονολογιο

2016
Yoga στην Τρίτη Ηλικία / Senior Yoga – Yoga & Budo
2015
Prenatal Yoga – Birthlight UK
2014
Buti Yoga – Level 2 accredited by ACE, AFAA and NASM - NY
2012
Yin Yang Yoga School – Multi Style Alliance Yoga 200 hrs
2013
Yogasing Certificate by Suzanne Jackson.
2011
Μεταπτυχιακό σε Sales Management – Business Administration στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.
2010
Πτυχιούχος Base Training School – Yoga Diplome 60 hrs. - Bosu Master Training by Lawrence Biscontini - Lebert Fitness Equalizer
1996
Πτυχιούχος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παιδαγωγικό Τμήμα.